Το Χωριό Καλύβες είναι ένα παραθαλάσσιο τυπικό Κρητικό ψαροχώρι της Βόρειο-Δυτικής Κρήτης με περίπου 1100 μόνιμους κατοίκους ( που ζουν και εργάζονται σε αυτό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους  ) και που ελάχιστα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια .
Βρίσκεται στο νομό Χανίων στην Επαρχία Αποκορώνου και σε απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων Ανατολικά από την πόλη των  Χανίων.

Το Χωριό Καλύβες συνδυάζει την Θάλασσα ( Κόλπος Καλυβών / Σούδας ) με το Βουνού ( Λευκά Όρη / Μαδάρες ) .

Έχει 5 αμμώδης παραλίες ( Ξυδάς , Μαϊστράλι ,  Κολάτσος  , Κυανή Ακτή , Κερά ) με ασφαλή και κρυστάλλινα  νερά και 3 μικρά ποτάμια ( Ξυδάς , Μεσοποτάμιος , Κοιλιάρις ) που πηγάζουν από τα Λευκά Όρη .
Δυο από αυτές τις ακτές ( Ακτή Ξύδια και Ακτή Μαιστpάλι ) βραβεύονται τα τελευταία 15 χρόνια με γαλάζια Σημαία . 

Εδώ ο επισκέπτης , μπορεί να συνδυάσει την διαμονή δίπλα στην Θάλασσα , με την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα , και τις  γνήσιες  γεύσεις των εστιατόριων και των καφενείων ( με ντόπια προiόντα  ) που παραμένουν σε τιμές πολύ προσιτές, μιας και το  χωριό δεν είναι μόνο τουριστικό .

Εδώ θα βρείτε επίσης , μαγαζιά τροφίμων και μανάβικα κρεοπωλεία, ψαράδικα  με φρέσκα και υγιεινά τοπικά προϊόντα  (  θαλασσινά , κρεατικά γαλακτοκομικά , λάδι , κρασί , μέλι , εσπεριδοειδή , κηπευτικά,  χορταρικά , βότανα κτλ ), φούρνους με παραδοσιακό κρητικό ψωμί  και παξιμάδι , super market , μαγαζιά με είδη ντόπιας λαϊκής τέχνης , κοσμήματα , κεραμικά κτλ , καφετέριες , γραφεία εκδρομών, γραφεία ενοικιάσεως ,  αυτοκινήτων , μηχανών , ποδηλάτων , γραφείο ταξί ,  φαρμακεία ,  Ιατρείο και Οδοντιατρείο  , τράπεζα , ταχυδρομείο , και ένα υπερσύχρονο νοσοκομείο σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων στην πόλη των Χανίων .

Το Χωριό  προσφέρεται για επισκέπτες που τους ενδιαφέρει να γνωρίσουν τους ντόπιους Κρητικούς στα καφενεία του Χωριού , στις ταβέρνες στην εκκλησία και γενικά να καταλάβουν και να γευτούν τον Κρητικό τρόπο ζωής και την Κρητική κουζίνα .

Για  επισκέπτες που τους αρέσουν οι περίπατοι στα γραφικά σοκάκια του Χωριού, στα  κτήματα ( με ελιές , αμπέλια, πορτοκαλιές , κτλ  ) , που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν διπλανά χώρια του ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ , που θέλουν να δουν παλιούς παραδοσιακούς οικισμούς . 

Λόγο της γεωγραφικής του Θέσης , το χωριό Καλύβες ( Απόσταση από εθνική οδό 2 Χιλ ) προσφέρεται ιδιαίτερα σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν την περιοχή και  γενικότερα το Νησί , με αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο , ταξί,ή λεωφορείο .

Υπάρχει καθημερινή σύνδεση με λεωφορεία , μέσα από το  Χωριό Καλύβες με την πόλη των Χανίων και με τα περισσότερα Χωριά του Αποκορώνου και των Σφακιών

Επίσης , από την Εθνική οδό , που απέχει μόλις 2 χιλιομετρα περίπου , υπάρχει από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ σύνδεση κάθε  30΄με Λεωφορείο από και προς την πόλη των Χανίων , Ρεθύμνης , Ηρακλείου , Αφ. Νικολάου και όλη την Κρήτη γενικά .

Είναι εύκολο για κάποιον που θέλει , να μπορέσει επισκεφτεί το Χωριό Καλύβες , μιας και η απόσταση του από το :

Διεθνές Αεροδρόμιο του Νομού Χανίων ( στο Ακρωτήρι ) είναι  22 χιλιόμέτρα .

Διεθνές Αεροδρόμιο στο Ηράκλειο είναι 125 χιλιόμέτρα .

Μπορεί επίσης κάποιος να έρθει και ακτοπλοϊκός στο λιμάνι :
του Νομού Χανίων στην Σούδα που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων
του Νομού Χανίων στην Κίσσαμο που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων
του Νομού Ρεθύμνης στην πόλη του Ρεθύμνου που βρίσκεται σε απόσταση 44 χιλιομέτρων
του Νομού Ηρακλείου στην πόλη του Ηρακλείου που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων .

 

επιστροφή στην κεντρική σελίδα

1997- Thamiris-Apartments-Kalives.gr